Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladatok

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
322
Írja fel az alábbi vegyületek szerkezeti képletét!
a., 3-etilhept-1-in
b., 3,5-dimetilhex-4-én-1-in
c., hepta-1,5-diin
d., 1-metilciklopenta-1,3-dién
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
a., 3-etilhept-1-in: CH₃CH₂C≡CCH₂CH₂CH₂CH₂CH₃

b., 3,5-dimetilhex-4-én-1-in: CH₃C(CH₃)=C(CH₃)C≡CCH₂CH₂CH₂CH₃

c., hepta-1,5-diin: H-C≡C-CH₂-CH₂-CH₂-CH₂-C≡C-H

d., 1-metilciklopenta-1,3-dién: CH₃-CH=CH-CH₂-CH=CH₂
0