Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 11. logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
Számítsa ki a következő kifejezés pontos értékét!
log4(sin 45°) + log4(gyök2) - log4(sin 60°) - log4(tg30°)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin 45° = √2 / 2
sin 60° = √3 / 2
tan 30° = √3 / 3

Ezt helyettesítve:

log4(√2 / 2) + log4(√2) - log4(√3 / 2) - log4(√3 / 3)
1