Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7 osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
349
Az lenne a kérdésem valaki tudja a választ erre a kérdésre: Milyen hosszú lehet egy toronyóra nagymutatója, ha a mutatónak a tengelytől legtávolabbi pontja 24 cm-t tesz meg egy perc alatt?
Nagyon fontos lenne holnapra kéne SOS
Előre köszönöm a választ
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Ezt a feladatot úgy a legkönnyeb megoldani szerintem ha az a indulás előtti és 1 percel későbbi állása közé egy körcikket írunk.

A nagymutató percenként `360/60=color(red)(6°)`-ot tesz meg. Ez lesz a körcikk középponti szöge. A 24 cm a körív amit megtesz a nagymutató.

A nagymutató hossza: `x=(i*180°)/(pi*alpha)=(24*180°)/(pi*6°)=color(red)(229,18 \ cm)`



De kiszámolhatod úgy is, hogy mivel ismert a percenkénti megtett távolság kiszámolod az óra kerületét és abból számolod vissza.

`x=(60*24)/(2pi)=color(red)(229,18 \ cm)`

Akkor is ugyan ez fog kijönni.
Módosítva: 3 éve
0

Köszönöm szépen a válaszodat
0