Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, kémiai feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
302
Sziasztok,
Valaki tudna segíteni ebben a feladatban?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kémia, egyenlet, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Keveresi egyenlet lehet peldaul segitseg
m1w1+m2w2=(m1+m2)w3
Adott mennyiseg: legyen 100 g oldat a kiindulasi 30 %-os.
Tehat m1=100 g
w1= 30%
m2=x g
w2=0% (mert a viz, es nincs benne oldott anyag)
w3=10%
Behelyettesitve:
100*30+x*0=(100+x)*10
3000=1000+10x
2000=10x
x=200
Tehat 200 gramm vizet kell hozzaonteni 100g-hoz hogy 10%-os legyen.
A masik ketto pont ugyan ez az egyenlet csak a legvegen 20, es 30 szerepel. Fog menni?
1