Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szorzattá alakítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
307
Segítségeteket szeretném kérni ebben a pár rövid szorzattá alakításos feladatban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x^2-8x+16=x^2-2*x*4+4^2=color(red)((x-4)^2)`



b.)
`9x^2-25=3^2x^2-5^2=color(red)((3x-5)*(3x+5))`



c.)
`4x^2+28x+49=2^2x^2+2*2x*7+7^2=color(red)((2x+7)^2)`



d.)
`16-9x^2=4^2-3^2x^2=color(red)((4-3x)*(4+3x))`



e.)
`6x+3x^2=color(red)(3x*(2+x))`
0