Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges

Főoldal » Középiskola » Matematika
658
Sziasztok! Ebben a feladatban szükségem van segítségre. Szeretném ha a megoldást részletesen vezessék le. Előre is köszönöm a segítséget!
Egy szigeten élő rágcsálópopuláció 3 havonként 20%-kal növekszik. Hány évvel ezelőtt voltak 10-en, ha jelenleg most 5024000 egyed él a szigeten?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`10*(1,2^4)^n=5.024.000`

`10*1,2^(4n)=5.024.000`

`1,2^(4n)=502.400`

`4n=log_"1,2"502.400`

`n=(log_"1,2"502.400)/4`

`color(red)(n=18)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0