Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria, Sokszögek szögei és átlói

Főoldal » Általános iskola » Matematika
494
Egy ötszög belső szögeinek nagysága: 112°, 99°, 113°25’, 128°56’. Számítsd ki a hiányzó szög nagyságát! Add meg a külső szögek nagyságát és összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
α=112⁰ ekkor α'=180-112=68⁰
β=99⁰ β'=180-99=81⁰
γ=113°25’ ekkor γ'=180-113⁰25'=66⁰35'
δ=128°56’ ekkor δ'=180-128°56’=51⁰4'
ε=540-(α+β+γ+δ)=86⁰39' ekkor ε'=180-86⁰39'=93⁰21'
A vesszős szögek a külső szögek, ezek összege 360 fok.
1