Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA

Főoldal » Középiskola » Matematika
431
144 alsó tagozatos gyereknek 9 hetedikes tanuló 16 perc alatt készítette el az egyforma Mikulás csomagokat. Hány perc alatt tudna 5 tanuló elkészíteni 100 ugyanilyen csomagot? Ehhez a feladathoz kérhetnék segítséget?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9 hetedikes 16 perc alatt = 144 csomag
1 hetedikes 16 perc alatt 144/9 = 16 csomag
1 hetedikes 1 perc alatt 16/16 = 1 csomag
5 hetedikes 1 perc alatt = 5 csomag
5 hetedikes 20 perc alatt 5·20 = 100 csomag
0