Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1316
Barabás egy téglákkal megrakott ládát tol vízszintes talajon, a talajjal párhuzamos 300N erővel 5 méter távolságon egy durva, erősen súrlódó felületen, egyenletes sebességgel. Barnabás felváltó a munkában, ő egy lényegesen simább felületen, szintén 300N erővel, de már 0,5 m/s² gyorsulással tudja tolni a ládát, szintén 5 méter távolságon. Melyik gyerek végzett több munkát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Ugyanannyi munkát végeznek. (Az elvégzett munka az kifejtett erő és az elmozdulás szorzata, pontosabban a két vektor skaláris szorzata).
1

Milyen érdekes, hogy 5 napja még csak 7.-es voltál mára már 9.es fizikát raksz fel meg 3. fokú egyenleteket. Hogy repül az idő :D :D
0

W= F * s
W= 300 N * 5 m= 1500Nm
F=m * a m= F/a
m= 300 N/0,5 m/s2
m= 600 kg
W= m*a*s W=600 kg*0,5m/S2*5m= 1500 Nm
Tehát ugyanakkora munkát végeznek mindketten.
0