Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Irodalom

46
Elbeszélés leírással
1,5-2oldalban bemutatni János vitéz Tündérországot Jancsi nevében E/1 személyben. A leírásnál használt rendezői elveket követve. (közelítés távolítás középpontos leírás.) Legyen benne párbeszéd is valamilyen formában. Kb.20-25 mondat. Szerkezeti fogalmazásra ügyelve.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
A történet indulása előtt, Jancsi a szülőkkel együtt utazik az erdőn át, melynek fái körülöttük magasodnak. A kamera közelít, és bemutatja a kisfiú izgatottságát, ahogy szemei ragyognak a kaland előtt. Közben az anya és az apa vidám párbeszédet folytatnak vele, arról mesélnek, hogy merre is található Tündérország.

Ahogy haladnak az erdőn keresztül, a kamera távolít, és szép látványt mutat az ösvényen, amely kanyarog a fák között. Jancsi kicsit hátramarad, hogy még jobban átélhesse a természet csodáit. Látja a madarakat, akik vidáman énekelnek és szállnak a lombok között. A távolban elhúzó felhők mögött megpillantja a nap sugarait, ahogy áttörnek az ágakon.

Ahogy tovább haladnak, a kamera ismét közelít, és bemutatja Jancsi csillogó szemeit, amint először pillantja meg Tündérország kapuját. Az izgalmát nem tudja tovább titkolni, és sikongatva kéri a szüleit, hogy gyorsabban menjenek. Érdeklődve és izgatottan várja, hogy milyen csodák várnak rá.

Amikor végre megérkeznek Tündérországba, a kamera középpontosan bemutatja Jancsi ámuló arcát, miközben körülötte színes virágmezők és kristálytiszta patak fut végig. Egy apró tündér száll le melléjük, és kedvesen köszönti a családot. Jancsi elragadtatva nézi a tündért, és kérdéseket tesz fel neki a mágikus helyről.

A patak partján ülve Jancsi egyre közelebb kerül a kamera felé, ahogy elmeséli a tündérnek, mennyire izgatott volt az út során. A tündér mosolyogva válaszol, és elmeséli neki, hogyan ápolják és óvják Tündérországot. Közben a kamera távolodik, és bemutatja a távolban magasodó hegyeket, amelyek a varázslatos birodalom határait jelölik.
0