Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irodalom

129
Elbeszélés leírással
1,5-2oldalban bemutatni János vitéz Tündérországot Jancsi nevében E/1 személyben. A leírásnál használt rendezői elveket követve. (közelítés távolítás középpontos leírás.) Legyen benne párbeszéd is valamilyen formában. Kb.20-25 mondat. Szerkezeti fogalmazásra ügyelve.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
A történet indulása előtt, Jancsi a szülőkkel együtt utazik az erdőn át, melynek fái körülöttük magasodnak. A kamera közelít, és bemutatja a kisfiú izgatottságát, ahogy szemei ragyognak a kaland előtt. Közben az anya és az apa vidám párbeszédet folytatnak vele, arról mesélnek, hogy merre is található Tündérország.

Ahogy haladnak az erdőn keresztül, a kamera távolít, és szép látványt mutat az ösvényen, amely kanyarog a fák között. Jancsi kicsit hátramarad, hogy még jobban átélhesse a természet csodáit. Látja a madarakat, akik vidáman énekelnek és szállnak a lombok között. A távolban elhúzó felhők mögött megpillantja a nap sugarait, ahogy áttörnek az ágakon.

Ahogy tovább haladnak, a kamera ismét közelít, és bemutatja Jancsi csillogó szemeit, amint először pillantja meg Tündérország kapuját. Az izgalmát nem tudja tovább titkolni, és sikongatva kéri a szüleit, hogy gyorsabban menjenek. Érdeklődve és izgatottan várja, hogy milyen csodák várnak rá.

Amikor végre megérkeznek Tündérországba, a kamera középpontosan bemutatja Jancsi ámuló arcát, miközben körülötte színes virágmezők és kristálytiszta patak fut végig. Egy apró tündér száll le melléjük, és kedvesen köszönti a családot. Jancsi elragadtatva nézi a tündért, és kérdéseket tesz fel neki a mágikus helyről.

A patak partján ülve Jancsi egyre közelebb kerül a kamera felé, ahogy elmeséli a tündérnek, mennyire izgatott volt az út során. A tündér mosolyogva válaszol, és elmeséli neki, hogyan ápolják és óvják Tündérországot. Közben a kamera távolodik, és bemutatja a távolban magasodó hegyeket, amelyek a varázslatos birodalom határait jelölik.
0