Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10 osztály valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
351
Kérlek segítsetek ebben a feladatba. Köszönöm

1) Hány m3 levegő áramlik ki egy 120 m3 térfogatú tanterem ablakain, ha 16*c-ról 24*c -ra fűtjük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az áramló levegő térfogatának számításához használhatjuk a következő összefüggést:

Q = V * ΔT * k

Ahol:
Q: Az áramló levegő térfogata (m³)
V: A tanterem térfogata (m³)
ΔT: Hőmérsékletváltozás (°C)
k: Hőtágulási tényező

A hőtágulási tényező az anyagtól függ, de közelítőleg az 1/273-es törtnek tekinthető.

Ebben az esetben adataink a következők:
V = 120 m³ (tanterem térfogata)
ΔT = 24°C - 16°C = 8°C (hőmérsékletváltozás)
k = 1/273 (hőtágulási tényező)

Helyettesítsük ezeket az értékeket az egyenletbe:

Q = 120 m³ * 8°C * (1/273)

A kiszámítás után a válaszod a Q értékével lesz kifejezve, ami megadja az áramló levegő térfogatát
1