Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika 5

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
A francia kártya egy paklijából a négy ászt (pikk, kőr, káró és treff ászt) véletlenszerű sorrendben letesszük sorban egymás mellé az asztalra.
a) Összesen hány különböző sorrendben helyezkedhet el a négy ász?
b) Hány olyan sorrend van, amelyben a pikk és a kőr ász egymás mellett van?
c) Mennyi a valószínűsége, hogy az ászokat véletlenszerűen lerakva a pikk és a kőr ász egymás mellé kerül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`4! = 4*3*2*1=color(red)(24 \ db)`


b.)
`3!*2=color(red)(12 \ db)`


c.)
`(3!*2)/(4!)*100=color(red)(50%)`
-1