Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Mennyi a valószínásége, hogy két gobókockával dobva:
a) a dobott számok összege 1?
b.) a dobott számok összege 2?
c.) a dobott számok összege 7?
d.) a dobott számok összege legfeljebb 7?
e.) a dobott számok összege 2 vagy 7?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`color(red)(0%)`


b.)
`1/36*100=color(red)(2,78%)`


c.)
`1/6*100=color(red)(16,67%)`


d.)
`21/36*100=color(red)(58,33%)`


e.)
`(1/6+1/36)*100=color(red)(19,44%)`
0