Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
670
Egy dobozban 42 fehér korong van. Mennyi pirosat tegyünk mellé, hogy annak a valószínűsége, hogy fehéret húzunk, 0,84 legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`0,84=42/(42+x)`

`0,84*(42+x)=42`

`35,28+0,84x=42`

`0,84x=6,72`

`color(red)(x=8 \ db)`
0