Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Két társaság a városi állatkertbe látogat. Az egyik társaság 1 felnőtt- és 4 gyerekjegy után 4300 Ft-ot, a másik társaság 2 felnőtt-és 5 gyerekjegy után 6350 Ft-ot fizet a belépésért.
a.) Számítsa ki a felnőtt-és gyerekjegy árát!
A jegyekért fizetendő bruttó ár a nettó árnak és az általános forgalmi adónak (áfa) az összege. Az áfa a nettó ár 27%-ával egyenlő.
b.) Hány forint a 6350 Ft-os bruttó ár áfatartalma, es a bruttó árnak hány százaléka az áfa összege?
Nagyon de nagyon szépen kérem levezetéssel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Könyörgök help
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
·a)
Egy felnőtt- és egy gyerekjegy ára 6350 – 4300 = 2050 Ft.
2 felnőtt- és 8 gyerekjegy ára 2 · 4300 = 8600 Ft.
Egy felnőtt- és négy gyerekjegy 4300 Ft-ba kerül, így három gyerekjegy ára 4300 – 2050 = 2250 Ft.
2 felnőtt- és 5 gyerekjegy ára 6350 Ft, tehát 3 gyerekjegy ára 8600 – 6350 = 2250 Ft.
Egy gyerekjegy 750 Ft-ba kerül.
Egy felnőttjegy 1300 Ft-ba kerül.

b)
A nettó ár 1,27-szorosa a bruttó ár.
6350 : 1,27 = 5000 (Ft) a nettó ár.
A 6350 Ft áfatartalma: 6350 – 5000 = 1350 Ft.
Az áfa a bruttó árnak 1350/6350 · 100 ≈ 21,26%-a.

(Kérlek jelöld megoldásnak.)
Módosítva: 3 éve
0