Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
399
Mekkora erő kell a, 25kg cement
b,fél köbméter kavics
c,10l víz,ami 0,8kgos vödörbe van
hogy felemeljük?sűrűségük:cement,1400kg/m3
kavics ,2400kg/m3
Víz,1000kg/m3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Cement: `F=m*g=25 \ kg*9,817 \ m/s^2=color(red)(245,425 \ N)`

Fél köbméter kavics: `F=(m*g)/2=(2.400 \ (kg)/m^3*9,817 \ m/s^2)/2=color(red)(11.780,4 \ N)`

10 liter víz + vödör: `F=(m_1+m_2)*g=(10+8) \ kg*9,817 \ m/s^2=color(red)(176,706 \ N)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0