Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tetraeder

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
Legyen ABCD egy tetraéder, amelyben AD = AB + AC! Legyen E a BAC szög felezöjének és a BC egyenesnek metszéspontja, F a CAD szög felezöjének és a CD egyenesnek metszéspontja! M az AD szakasz és N a CD szakasz pontjai úgy, hogy AM = AB és CF= DN.
Igazoljuk hogy AEF sik parhuzamos a BMN sikkal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Itt egy kis segítség: https://www.geogebra.org/m/x3skuuz5
0