Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos..

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Rajta van e a p pont az (x-6)² +(y+5)²=169 egyenletű körön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az adott egyenlet: (x - 6)² + (y + 5)² = 169 egy kör egyenlete, ahol a középpont koordinátái (6, -5), és a sugár 13 egység.

Ha a p pont (x_p, y_p) rajta van a körön, akkor az (x_p, y_p) pont távolsága a középponttól pontosan 13 egység lesz.

A távolság képletét használva, a távolság a következőképpen számítható ki:

d = √((x_p - 6)² + (y_p + 5)²)

Ha a távolság értéke pontosan 13 egység, akkor a p pont a körön van. Tehát meg kell vizsgálnunk, hogy

√((x_p - 6)² + (y_p + 5)²) = 13

Ez egyenletet megoldva megkapjuk az (x_p, y_p) koordinátákat a pontnak.
0