Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
594
Legyen egy körlap sugara R, az átmérője D, a hossza C, a területe S. Milyen adatokkal kell kitölteni az alábbi táblázatot.
Csatoltam képet.
A 37,68 cm-t, a 25,12 mm és a 4 cm-t nem kell megcsinálni.
Itt egy példa hogy hogyan kell, ez a 4 cm. :
R=4cm
D,C,S - ?
D=2R
D= 2*4=8 cm
C=2 Pr
C=2*3,14*4=25,12
S=3,14*16=50,24

Pr=3,14
Légyszi így csináljátok.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
hatványhatvhd
gshhhhhhr
↵↓⇐
0

Amit Pr-nek írtál, az pí vagyis π, az értéke 3,14

Ahol `R` van kitöltve, ott ezt csináld:
átmérő: `D = 2·R`
kerület: `C=2·R·π`
terület: `S=r^2·π`

Ha `D` átmérő van kitöltve, akkor a sugár `R=D/2`, aztán a fentieket használd újra.
Ha a `C` kerület van megadva, akkor `R=C/(2π)`, aztán megint a fentiek szerint számold a többit.
Módosítva: 8 éve
0