Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecó sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Egy iskolába jár 70 hetedikes, 320 sportoló, 240 lány, 180 szemüveges gyerek.

Hány gyerek jár az iskolába, ha a 30%-a szemüveges?
A lányok számának hány százaléka a szemüvegesek száma?
A hetedikesek 20%-a sakkozik, hány gyerek sakkozik ezen az évfolyamon?
A sportolók 35%-a teniszezik, hányan teniszeznek?
A szemüvegesek 45%-a szőke. Hány nem szőke szemüveges gyerek van az iskolában?
Az iskola tanulóinak hány százaléka a lány?
Hány százalékkal van több sportoló, mint lány?
A nyolcadikosok számának 95%-a a hetedikesek száma. Hány nyolcadikos tanuló jár ebbe az iskolába? (Egészekre kerekíts!)
A kézműves szakkörre 16 lány jár, ami az összes -erre a szakkörre járó- gyerek 80 %-a, hány fiú jár erre a szakkörre?
A nem sportolók 70%-a szereti a rajzot, hány olyan gyerek van, aki nem sportol és a rajzot se szereti?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hány gyerek jár az iskolába, ha a 30%-a szemüveges?
180/0.3 = 600

A lányok számának hány százaléka a szemüvegesek száma?
180/240*100 = 75%

A hetedikesek 20%-a sakkozik, hány gyerek sakkozik ezen az évfolyamon?
70*0.2 = 14

A sportolók 35%-a teniszezik, hányan teniszeznek?
320*0.35 = 112

A szemüvegesek 45%-a szőke. Hány nem szőke szemüveges gyerek van az iskolában?
180*0.55 = 99

Az iskola tanulóinak hány százaléka a lány?
240/600*100 = 40

Hány százalékkal van több sportoló, mint lány?
320/600*100 - 40% = 13.33%

A nyolcadikosok számának 95%-a a hetedikesek száma. Hány nyolcadikos tanuló jár ebbe az iskolába? (Egészekre kerekíts!)
70/0.95 = 73.68 = 74

A kézműves szakkörre 16 lány jár, ami az összes -erre a szakkörre járó- gyerek 80 %-a, hány fiú jár erre a szakkörre?
16/0.8 = 20 → 20 - 16 = 4

A nem sportolók 70%-a szereti a rajzot, hány olyan gyerek van, aki nem sportol és a rajzot se szereti?
600-320 = 280 (nem sportolók) 280*0.3 = 84
0