Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat SOS❤️

Főoldal » Általános iskola » Fizika
390
Mf:66/7.8.9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Munkafüzet: 66. oldal/7. feladat
A forgónyomatékot ki is tudjuk számolni.
Képlet: M=F·k
-Első sor: 30 N · 2 m = 60 Nm, tehát a k2-t úgy számoljuk ki, hogy 60 Nm : 15 N = 4 m
-Második sor: 30 N · 4 m = 120 Nm, tehát az F2-t úgy kapom meg, hogy 120 Nm : 6 m = 20 N
-Harmadik sor: ugyanaz, mint az első (ha nem baj nem vezetem le) k2 = 0,5 m
-Negyedik sor: F1 = 7,5 N
-Ötödik sor: k1 = 12 m

66. oldal/8. fekadat
a) állócsigát
b) mozgócsigát
c) a mozgócsigával
d) az állócsigával
Módosítva: 3 éve
0

Ebből a 9es
0