Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
Kèrnèk egy kis segitsèget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
össz = 170

a) 170/6 = 28 tele sátor és 2 gyereknek kell még egy, szóval 29 6 személyes sátort kell felállítani 170 gyereknek.

b) 170/4 = 42 asztal és még 2 gyereknek kell még egy, szóval 43 asztal kell 170 gyereknek.

c) 170/2 = 85 lány és 85 fiú van a táborban.

d) 85/3 = 28 3 fős csoport és 1 fiú maradt még, szóval 29 csoportban (amiből az utolsó csoport 1 fős, így a 85 lány közül is marad 1, aki befér mellé és együtt zuhanyozhatnak :) )
0