Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi… Kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
A diszkriminánsokat kell megnézni. Ha az kisebb, mint 0 akkor nincs valós megoldás, ha éppen 0 akkor egy valós megoldás van, ha nagyobb mint 0 akkor két valós megoldás lesz.
Így:
a) (-5)^2-(4*3*8)=-71, szóval nincsen valós megoldás
b) (-12)^2-(4*2*18=0, szóval pontosan egy valós megoldás van
c) 7^2-(4*-11*5)=269, szóval két valós megoldása van.
A diszkrimináns a másodfokú egyenlet megoldóképletében a gyök alatti kifejezés (b^2-4*a*c)
0