Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
663
Körcikk területe: 8.38cm^2 ív hossza 2.09cm
Mekkora a kör sugara?
Mekkora a kör cikkhez tartozó szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha `i` az ívhossz és `r` a sugár, akkor
`T=(i·r)/2`
(ugyanaz a képlet, mintha háromszög lenne)
Átrendezve: `(2T)/r=i`, számold ki

Az ív hossza akkor, ha a szög α radián:
`i = r·α`
Ha pedig fok:
`i = r·(α·π)/(180)\ \ \ \ ->\ \ \ α=(180·i)/(π·r)`, számold ki
Módosítva: 8 éve
0