Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigometriában kérnék segítséget. Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
1. Háromszög két oldala 10,5 és 8,5 cm, a nagyobb oldallal szemközti szög 84°. számítsuk ki a háromszög ismeretlen szögeit és oldalát!

2. Háromszög két oldala 18 és 22 cm, a két oldal által közbezárt szög 56°. Számítsuk ki a harmadik oldalt és a háromszög szögeit!

3. Paralelogramma alakú virágágyás oldalai 6 és 8 m, rövidebb átlója 5 m. A hosszabb átló mentén tulipánokat ültetnek. Milyen hosszú a tulipánsor? Mennyi az ágyás területe?

4. Oldjuk meg az egyenleteket!
Ha: - 2pi <= x <= 2pi
cos x = 0
sin x = (sqrt(2))/2
cos x = - (sqrt(3))/2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög, paralelogramma, szögek, cos, sin, trigometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
2

Csatoltam képet.
2