Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora szöget zár be?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Mekkora szöget zár be az óra kis- és nagymutatója négy órakor, fél kilenckor és háromnegyed tizenegykor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
30 fok van két egymás után következő szám között.
Négy órakor: 4×30°=120°-ot zár be.
Fél kilenckor: 8,5×30°=255°-ot zár be.
Háromnegyed tizenegykor: 10,75×30°=322,5°-ot zár be.

(Ha hasznosnak találtad, kérlek jelöld megoldásnak.)
0