Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi segítsetek légyszi!

Főoldal » Középiskola » Matematika
625

Ha 1 konvex sokszög belső szögei összeséhez hozzáadjuk 1 külső szögét akkor 2283 at kapunk, hány oldalú a sokszög?

Másodfokú egyenlet nélkül elvileg meg kéne tudni csinálni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, N oldalu, Konvex sokszog
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az n szög belső szögeinek összege (n-2)·180°. Az egyik külső szög, amit ehhez hozzáadunk, (nevezzük α-nak) 0 és 180 fok között van.
Vagyis:
(n-2)·180 + α = 2283
(n-2)·180 < 2283
n < 2283/180 + 2
n < 14,683
Vagyis n=14 kell legyen.
Ellenőrizzük le:
(14-2)·180 = 12·180 = 2160
α = 2283-2160 = 123°, tényleg rendben.

(Ha hasznosnak találtad a válaszom, kérlek jelöld megoldásnak.)
Módosítva: 3 éve
0