Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat 2.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
635
Egy 12V-os elektromos erejű akkumulátor belső ellenállása 0,05 Ohm. A motor 160A áram erősséget vesz fel. Számítsuk ki az akkumulátor kapcsain mérhető feszültséget az indítómotor használata közben!
a, 8V
b, 4V
c, 12V
d, egyik sem

A helyes válasz az A. Tudtok ebben segíteni, hogy miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
U = I·R = 160·0,05 → 8V
0

U2 = I*R = 160·0,05 → 8V, U1-et megatták, az 12V.
Az akkumlátor ellenállása tehát 12-8 azaz 4V.
0