Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Newton 2.törvénye alapján

Főoldal » Középiskola » Fizika
398
Mekkora erő gyorsította azt a 600 Kg tömegű autót, amelyik 10 sec alatt álló helyzetéből 30 m/sec sebességre tett szert?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=600 kg
`Deltat=10 s`
`Deltav=30 m/s`

Az utolsó kettő adatból a gyorsulás:

`a=(Deltav)/(Deltat)=3 m/s^2`

Newton II.
`F=m*a=600*3=color(red)(1800 N)`

0