Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A Hold első kozmikus sebességének kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Fizika
350
₂¹¹¹¹Sziasztok!

Kiszámoltam, hogy mennyi a Hold első kozmikus sebessége, megnéztem a wikipédián is az értéket, de én mást kaptam, de nem értem miért.

v=√(γ×m)/R = √(6,67×10-¹¹×7,35×10²²)/384.400.000=112,93m/s
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v=sqrt(G*M/R)=sqrt(6,67*10^-11 \ m^3/(kg*s^2)*(7,35*10^22 \ kg)/(1,737*10^6 \ m))=1.680 \ m/s=color(red)(1,68 \ (km)/s)`
Módosítva: 3 éve
0