Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy húr a körvonalat két olyan ívre osztja, amelyek aránya 7: 11. Mekkora a kisebbik ívhez tartozó kerületi illetve középponti szög?

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
....
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kisebbik középponti szög: `(360°)/(7+11)*7=color(red)(140°)`

Nagyobbik középponti szög: `(360°)/(7+11)*11=color(red)(220°)`


Kerületi szög mindig a központi szög fele.

Kisebbik kerületi szög: `(140°)/2=color(red)(70°)`

Nagyobbik kerületi szög: `(220°)/2=color(red)(110°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0