Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1529
Egy kék és egy piros szabályos dobókockával dobva mennyi a valószínűsége annak, hogy a két kockával dobott számok összege legfeljebb 7?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két kockával egyszerre dobva 6×6=36 a lehetséges esetek száma. Ebből a 36-ból kell kiválasztanunk azokat, amelyeknél a dobott számok összege 6, vagy 7, vagy 8.
Az 1; 2; 3; 4; 5; 6 számokból a 7 háromféle módon állítható elő két szám összegeként:
7=1+6
7=2+5
7=3+4
Így a hét 2+2+2=6 esetben jöhet létre a 36 lehetséges esetből. Ezért a tippelt összeg valószínűsége:
P=6/36

(Ha hasznosnak találtad a válaszom, kérlek jelöld megoldásnak.)
Módosítva: 3 éve
-1