Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatásfok, láda

Főoldal » Középiskola » Fizika
379
Egy 10 kg tömegű ládát húzunk a földön és 200 J munka árán 5 m/s sebességre gyorsítjuk fel.
Mennyivel változott a láda mozgási energiája és mekkora a folyamat hatásfoka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`DeltaE=(m*v^2)/2=(10 \ kg*(5 \ m/s)^2)/2=color(red)(125 \ J)`

`eta=W_h/E_ö*100=(125 \ J)/(200 \ J)*100=color(red)(62,5%)`
1