Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
379
Az egyensúlyban lévő emelőre 0,75 kN és 0,15kN erők hatnak. Mekkora a kisebb erőkarja, ha a nagyobb erőkarja 40 cm. Ezt a feladatot valaki kifejtve megtudná oldani? Sürgősen kéne, előre köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`F_1*k_1=F_2*k_2`

`k_1=(F_2*k_2)/F_1=(0,15 \ kN*0,4 \ m)/(0,75 \ kN)=color(red)(8 \ cm)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1