Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
419
Egy céges buliban minden résztvevő kezet fog mindenkivel. Összesen 66 kézfogás történt. Hányan voltak a partin? Ezt hogyan kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A kérdés az, hogy hányszor lehet valamennyiből kettőt kiválasztani véletlenszerűen ismétlés nélkül. Ez 12 alatt a 2, ami 66
Módosítva: 3 éve
0

Ezt a feladatot oldjuk meg egyenlettel.
Adatok: 66 kézfogás, emberek=x
x·(x-1)/2=66 /·2
x·(x-1)=132
amiből x=12

(Ha hasznosnak találtad a válaszom kérem, hogy jelöld megoldásként, előre is köszönöm)
Módosítva: 3 éve
0