Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika valószínűségszámítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
356
13 fős társaság sítúrára indul. Közülük hatan nem kötöttek biztosítást. Síelés közben hárman szenvednek olyan sérüléseket, amelyek orvosi beavatkozást igényelnek
a) Mennyi a valószínűsége, hogy közülük kettőnek volt biztosítása?
b) Jelentse ξ a sérültek között a biztosították számát. Határozza meg ξ eloszlását, várható értékét és szórását!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, valószínűségszámítás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Hipergeometrikus eloszlás.
N= 13, M=6, n=3
P(ξ=k) = (M alatt n-k)*(N-M alatt k)/(N alatt n)
k=2 számítható
Várható értéke: nM/N = 18/13
Szórása: negyzetgyok[nM/N *(1- M/N)(1- n-1/N-1)] = ngy[18/13 * (1-6/13)*(1-2/12)]= ngy[18/13 * 7/13 * 5/6] = ngy105 /13
1