Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás

Főoldal » Középiskola » Kémia
466
Ebben a két feladatban szeretnék segítséget kérni!
1, Hány g kristályviztartalmú cink-szulfátbol készült az 5,00 tömeg%-os cink-szulfát-oldat 250 g-ja? (A só képlete: ZnSO4 * 7 H2O.)

2, Számitsuk ki a 2 S(sz) + 3 O2(g) = 2 SO3(g) folyamat reakcióhöjét az alábbi adatok ismeretében!
S(sz) + O2(g) = SO2(g)
2S02(g) + O2(g) = 2SO3(g)
^H1 = - 297 kJ/mol,
^H2= - 198 kJ/mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Csatoltam képet!
2 mol kén-trioxid előállításának -990 kJ a reakcióhője, akkor 1 mol SO₃-nak éppen feleannyi lesz, azaz: (deltaH)₃=-495 kJ/mol, végülis így lenne helyes felírás az elemeiból képződő kén-trioxid reakcióhőjének felírására!

Üdv.: Ármós Csaba Db.-ből (47 éves, kémia-matematika korrepetáló)

Ui.: Minden elem képződéshője nulla értékű, megállapodás szerint, ezt használtam fel!
0