Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög köré írt sugár

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
Segítséget szeretnék kérni ebben a feladatban:

Jelölje a a háromszög egyik oldalának hosszát, α az oldallal szemközti szöget. Mekkora a háromszög köré írt kör sugara, ha

a)
a = 3 cm, α = 30°;

b)
a = 2,8 dm, α = 45°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A köré írt kör sugara:
R=a/2*sinα
a) R=3
b) R=1,98
0