Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok hosszának kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
(a és b pozitív valós számok)
Ezeket milyen módon kell megoldani ?

1. i + j

2. 2i + 3j

3. -3j + 4j

4. ai + bj
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, vektorok, vektor, hosszúság, számolás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezeknek a feladatoknak semmi közük nincs a vektorhossz számításhoz.
`bb "i"=(1, 0)` és `bb "j"=(0, 1)` számpárokkal kell számolni a síkon. Ezután a vektorokra vonatkozó alapműveleteket kell csak alkalmazni:

1.) `bb "i"+bb "j"=(1, 0)+(0, 1)=(1, 1)`,

2.) `2bb "i"+3bb "j"=2*(1, 0)+3*(0, 1)=(2, 0)+(0, 3)=(2, 3)`,

3.) `-3bb "i"+4bb "j"=-3*(1, 0)+4*(0, 1)=(-3, 0)+(0, 4)=(-3, 4)`,

4.) `a*bb "i"+b*bb "j"=a*(1, 0)+b*(0, 1)=(a, 0)+(0, b)=(a, b)`.
Módosítva: 3 éve
1