Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
356

1) Egy 11 m magas emelvényre egy 61 m hosszú lépcsős feljáró vezet. Mekkora szöget zár be az emelvény és a lépcső?

2) Az 1480 m hosszú libegő alsó állomása a tengerszint felett 760 m, a felső állomása 900 m magasan van. Mekkora a libegő hajlásszöge?

3) Egy 84 km átmérőjű tó közepe felett lebeg egy léghajó. A léghajóból a tó 118°-os szögben látszik. Milyen magasan ghajó?

4) Mekkora húr tartozik egy 18 mm sugarú kör 158°-os középponti szögéhez?

Szeretném a segítségetek kérni ebben! Kérlek képet is kapcsoljatok hozzá :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, szöveges, szögfüggvény
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`cosalpha=11/61=>cos^-1 \ 11/61=>alpha=color(red)(79,61°)`




2.)
`sinalpha=(900-760)/(1480)=>color(red)(alpha=5,43°)`




3.)
Szerintem az inkább 8,4 mint 84.

`x=tg \ (118°)/2*(8,4)/2=color(red)(6,82 \ km)`




4.)
`x=2*18*sin \ (158°)/2=color(red)(35,34 \ mm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0