Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
Hétfőre kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A sorrend kicsit kavart, de a lényeg látszik.
Üdv,
1

1,

f,
-3*(-2) + 4 = 10 (-2;10)
-3*(-1) + 4 = 7 (-1;7)
-3*0 + 4 = 4 (0;4)
-3*1 + 4 = 1 (1;1)
-3*2 + 4 = -2 (2;-2)
-3*3 + 4 = -5 (3;-5)

g,
-2-4 = -6 (-2;-6)
-1-4 = -5 (-1;-5)
0-4 = -4 (0;-4)
1-4 = -3 (1;-3)
2-4 = -2 (2;-2)
3-4 = -1 (3;-1)

ábrázolás: https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D-3x%2B4%255Cnl%2520y%253Dx-4
metszéspont: (2;-2)

b,
-3x+4=x-4 /+3x
+4=4x-4 /+4
8=4x /:4
2=x

Ellenérzés:
Bal oldal:
-3*(2)+4 = -2
Jobb oldal:
2-4 = -2

Az egyenlet megoldása: 2
Az egyenlet megoldása az M pont X; első koordinátájával, a bal oldal és a jobb oldal helyettesítési értéke az M pont y; második koordinátájával egyezik meg.

2,

ábrázolás: https://www.quickmath.com/webMathematica3/quickmath/graphs/equations/basic.jsp#c=solve&v1=y%253D2x%255Cnl%2520y%253D-x%2B3
f: 2x
g: -x+3
metszéspont x koordinátája: 1

Ellenőrzés:
2x = -x+3 /+1x
3x = 3 /:3
x=1

3,

h: x-->x
i: x-->4

M(4;4)

Egyenlet: x=4
1