Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
355
1, Két 3 cm sugarú félgömb felszíne mennyivel több, mint egy 3 cm sugarú gömb felszínre?

2, Egy gömb alakú víztartály átmérője 3 méter. A teli tartályból áteresztik a vizet egy 10m² alapterületű téglatest alakú medencébe. Milyen magas lesz a víz medencében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, A metszés felületével lesznek nagyobbak: `pi * r^2 = pi * 3^2 = 3.14159 * 9 = 28.27431 cm^2`. De mivel 2 félgömbünk van, `pi * r^2 * 2 = color(red)56.54862 cm^2`.
0