Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
305
Valaki tudna segíteni?

Egy gömb alakú víztartály átmérője 3 méter. A teli tartályból áteresztik a vizet egy 10 m2 alapterületű téglatest alakú medencébe. Milyen magasan lesz a víz a medencében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gömb űrtartalma: `(4 * pi * r^3) / 3 = (4 * pi * (3 / 2)^3) / 3 = (4 * 3.14159 * 3.375) / 3 = 14.137155 m^3`

Téglatest űrtartalma = alap * magasság. Innen megkapjuk a nekünk kellő képletet, hogy magasság = űrtartalom / alap.

Tehát a téglatest `(14.137155 m^3) / (10 m^2) = 1.4137155 m` magasságig lesz tele.
1