Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
A feladatot csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a.) kérdés inkább közgazdasági (számviteli) kérdésnek tűnik, mint matematikai problémának. Általában igaz szokott lenni, hogy a kiszámú termék a profitot csökkentő dologgá válik például az állandó és változó költségek nagysága miatt. A b.) feladat esetén nyílvánvalóan járhatunk el, mert a mellékelt grafikonról csak le kell olvasni, hogy a nullszaldó valahol `500` darab esetén áll elő. A c.) feladat esetén mellékelt grafikont tovább böngészve jól látható, hogy a profit eleinte negatív értéket vesz fel, majd az `500` darabszámot meghaladva már pozitív lesz. Tehát a profitot a darabszám függvényében `p`-vel jelölve kapjuk , hogy `p(100)=1000-3000=-2000` Ft;
`p(200)=3500-5000=-1500` Ft; `p(300)=4500-6200=-1700` Ft; `p(400)=8000-8500=-500` Ft;
`p(500)=10000-10000=0` Ft; `p(600)=12000-11000=1000` Ft; `p(700)=14000-12000=2000` Ft; stb. Gondolom ezt ábrázolni nem tűnhet nehéz feladatnak.



Módosítva: 3 éve
0