Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérlek segítsetek 7osztalyos matek de kiszámitással együtt,ne csak az eredmény legyen ott légyszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
313
Szoval:12dm,mª=3,8dm
b=21,2dm,mb=15dm
a=85cm,mª=1,4cm
b=2,8m,mb=140cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Surgosen legyszi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A paralelogramma területe az alábbi képlettel számolható:
a*ma
(Természetesen igaz b*mb és c*mc stb...)

Ezt felhasználva:
A,
T=12dm * 3,8dm = 45.6 dm2

B,
T=21,2*15 = 318 dm2

C,
a=85cm=0.85m
T=0.85*1,4=1,19m2

D,
mb=140cm=1,4m
T=2,8*1,4=3,92m2

(HA hasznosnak találtad a válaszom kérlek, hogy jelöld megoldásként, előre is köszönöm)
Módosítva: 3 éve
0