Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7.osztályos

Főoldal » Általános iskola » Kémia
341
Sziasztok ! Az alábbi feladatok megoldásában kérném a segítségeteket! Köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) 3, mert 2 az első elektronhéjon van, ezzel az telített, és 5 külső elektronja van, amiből egy nemkötő elektronpár, 3 pedig párosítatlan, amivel kötést tud létesíteni
b) 2, az első elektronhéjon, ezzel az telített
c) 5, mert az V.A főcsoportban van a periódusos rendszerben
d) Bohr-féle atommodell (lásd kép az oxigén atom példáján)

6. feladat
Ehhez az alap tudás a vegyjel jelentése:

például H jelenti: hidrogén, hidrogén atom, 1 mol hidrogén atom, 6*10²³ darab hidrogén atom, 1 gramm hidrogén (ezt így mind egyszerre jelenti).

az anyag jele: 3 H, anyagmennyisége: 3 mol, atomok száma: 3*6*10²³ darab = 1,8*10²⁴ darab hidrogén atom, tömege: 3*1 gramm = 3 gramm

az anyag jele: S, anyagmennyisége: 1 mol, atomok száma: 6*10²³ darab kén atom, tömege: 32 gramm

az anyag jele: 0,5 C, anyagmennyisége: 0,5 mol, atomok száma: 0,5*6*10²³ darab= 3*10²³ darab szén atom, tömege: 0,5*12 gramm= 6 gramm
0