Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7.osztályos

Főoldal » Általános iskola » Kémia
404
Sziasztok ! Az alábbi feladatban szeretnék segitséget kérni. Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) 1, mert az első és második elektron héja 2 és 8 elektronnal telített. Marad 1, a vegyérték elektron.
b) 1, a legkülső, 3. elektron héjon lévő vegyérték elektron (mert ez van legmesszebb az atommagtól).
c) 1
d) remélhetőleg ez is a Bohr-atommodell (bár kép nincs a feladatban megjelenítve)

6.
Ehhez is az alap tudás a vegyjel jelentése:

például H jelenti: hidrogén, hidrogén atom, 1 mol hidrogén atom, 6*10²³ darab hidrogén atom, 1 gramm hidrogén (ezt így mind egyszerre jelenti).

az anyag jele: 2 C, anyagmennyisége: 2 mol, atomok száma: 2*6*10²³ darab = 1,2*10²⁴ darab szén atom, tömege: 2*12 gramm = 24 gramm

az anyag jele: 1,5 Na, anyagmennyisége: 1,5 mol, atomok száma: 1,5*6*10²³ darab = 9*10²³ darab nátrium atom, tömege: 1,5*23 gramm = 34,5 gramm

az anyag jele: 0,5 He, anyagmennyisége: 0,5 mol, atomok száma: 0,5*6*10²³ darab = 3*10²³ darab hélium atom, tömege: 0,5*4 gramm = 2 gramm
Módosítva: 3 éve
0