Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell ennél az egyenletnél ellenőrizni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Az 1.ellenőrzés kijön de a 2. Nem. hogy kell csinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ahogy az elsőnél is vissza helyettesíted x értéket az egyenletbe és kiszámolod.

`-2/3+(3*(-2)-1)/(3*(-2-3))=(-2+3)/(-2-3)`

`-2/3+7/15=-1/5`

`-3/15=-1/5`

`color(red)(-1/5=-1/5)`
0