Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen rajtam!

3575
Házi feladatnak kaptuk Szabó Lőrinc Tücsökzene c. versciklusából a(z) Óriás szív,A befagyott Ipolyon és az Idő verseket.Ezekről a versekről kéne írni 4-5 mondatot,hogy miről is szólnak. Valaki segítsen kérlek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Mindenki egyedi módon értelmezheti a verseket. Ha nem késő, leírom neked a saját gondolataimat.

Óriás szív
Szerintem a lírai én korlátozva érezheti magát, mert magával ragadja a tücskök zenéjének oktalansága, kiszámíthatatlansága, őrülete. Becsüli azokat az embereket is," akik tavasztól őszig csak duhajkodnak és napi húsz órát dalolnak a maguk módján." Azt írja "óriás az a szív". Igaza van. Gyakran elítéljük embertársainkat azért mert elsőre rossz benyomást tesznek ránk. nekünk is látni kellene azokat az óriási szíveket.

A befagyott Ipolyon
Lehet, hogy a költő saját emlékeit írta le. Ez a vers megmutatja, hogy a kepzeletnek semmi sem szabhat határt. Az vagy ami te akarsz lenni. Ha akarod, a kabátot ujja is lehet szárny, amellyel messzebb-messzebb repülhetsz. Csak képzelőerőre van szükség. semmi többre.

Idő
Milyen apró az ember.... bármi történik vele, a Föld csak forog. Ma után holnap jön, az idők végezetéig. Ha úgy érezzük, hogy minden összeomlott au életünkben. Ez akkor is így lesz. Ez állandó és éppen ezért megnyugtató.

Ennyi jutott eszembe róla. A lényeg az, hogy verselemzésnél csak a Te véleményed számít!! Nincs olyan hogy hülyeség. A költészetben éppen ez a szép, hogy nincs két egyforma interpretáció és nincs jó vagy rossz megoldás. Csak gondolatok vannak, amikről érdemea beazélgetni.

Boldog Karácsonyt!!
0