Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolás pitagorasz tétellel

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
1.Egy egyenlõ szárú derékszögû háromszög alapja 2 cm-rel hosszabb a száránál. Mekkora a kerülete?

2.Az egyenlõ oldalú háromszög kerülete 6 cm. Mekkora a területe?
Előre is köszönöm a segítséget!
Már a neten találtam megoldásokat erre, de nem értem , hogy jött ki , illetve a tk megoldókulcsa teljesen mást ir.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Addig jutottam el az elsőnél , hogy x^2+x^2=(x+2)^2.
De nem tudok másodfokú egyenletet megoldani még.
0

1.)
`2x^2=(x+2)^2`

`2x^2=x^2+4x+4`

`0=x^2-4x-4`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-(-4)+-sqrt((-4)^2-4*1*(-4)))/(2*1)=(4+-sqrt(16+16))/2=(4+-sqrt32)/2=(4+-2^2sqrt2)/2=(4+-2sqrt2)/2={(x_1=cancel(2-2sqrt2)) , (color(red)(x_2 =2+2sqrt2)):}`




2.)
`a=K/3=6/3=color(red)(2 \ cm)`

`T=(a^2*sqrt3/2)/2=(2^2*sqrt3/2)/2=color(red)(1,73 \ cm^2)`
0